God fortsättning

Ja nu skrev jag ju tillslut inte ett enda inlägg förra året… Mitt nyårslöfte för det nya året får väl därför bli att jag ska bli bättre på att skriva här på sidan.

Hoppas alla hade en god jul och ett bra nyår. Jag ha Stefan firade jul hos Stefans föräldrar i Jönköping, trevlig som alltid. Inför nyår så hade vi en liten bjudning här hemma hos oss för några vänner. Det blev så lyckat som det bara kan bli, trevligt sällskap och maten vi lagade blev riktigt god. Valet föll på den gamla 80-tals klassikern inbakad fläskfile med ungspotatis. Inbakad fläskfile kanske inte alla vet vad det är så jag kan ju förklara lite kort vad det är. Det går till så att man putsar en fin fläskfile och sedan klär in den i smördeg. Innan man försluter det yttre höljet av smördeg runt fläskfilen så häller man i en fyllning bestående av tärnade schampinioner med charlottenlök som man fräst upp i en panna innan. Därefter penslar man hela den smördegsinklädda fläskfilen med ett vispat ägg. När man sedan tillagar hela härligheten i ugnen så får blir smördegen härligt krispig på utsidan och mjuk och god på insidan. Detta är verkligen något jag kan rekommendera, se gärna receptet själva.

Julklappar

Så här efter julen har jag några tankar om julklappar jag vill dela med mig av. Även om vi precis som andra år bett våra nära att inte ge oss så mycket julklappar så blev det ändå en del. Inför varje jul så är känns det ändå nästan som ett krav att köpa gåvor till dem man tycker om för att på något vis visa för dem att de är betydelsefulla. Detta är ju så klart något jag tycker att vi behöver hitta vägar för att komma ifrån. För känner inte alla egentligen som jag att när man öppnat sina presenter så tänker man väl om det allra mesta man fått att det ändå är bara är ganska meningslösa prylar som man skulle kunna klarat sig utan? Antingen får man nya versioner av saker man redan har vilket gör att man får slänga helt fungerande apparater eller så får man någon avancerad kökspryl eller liknande som man kanske kommer använda en gång vart tionde år ungefär.

Lösningen tänker jag måste ju vara att istället skänka pengarna till människor som inte har några av de här prylarna men som istället drömmer om lite enklare saker som tak över huvudet och mat på bordet. I år använde vi oss av presentkort från rädda barnen för att ge till de vi bryr oss om. Det enda jag kan ångra är att vi inte bara gav sådana gåvor i år. Nästa år får det nog bli så, jag kommer även tipsa alla att ge detsamma till oss.