Om

Välkommen till min blogg, Då, Nu, Sen.

Bloggen kommer handla om mig allt möjligt som händer i mitt liv, då nu och sen. Jag kommer nog mestadels använda bloggen som en form av publik dagbok där jag tänker att läsarna främst är mina närmaste familj och vänner. Men självklart så är alla välkomna att läsa. Eftersom den har dagboken är just publik som kommer jag inte dela med mig av allt för privata saker av förståeliga skäl.

Vem är då jag? Jag är en tjej som heter Frida och bor utanför Växjö mitt i djupaste Småland. Jag och min make Stefan och våra två katter Felix och Maxi bor i en liten villa nära till sjöar, skog och natur. Jag jobbar som undersköterska och min make jobbar inom bygg och anläggning. Ett stort intresse jag har är djur. Fritiden spenderar jag gärna med med min man eller i stallet där jag har delad vårdnad över en underbar häst som jag tar hand om. Jag har vuxit upp med att rida och jobba i stall bland annat genom Växjö Ridklubb och detta är något jag aldrig någonsin tror jag kommer växa ifrån. Det är något oerhört terapeutiskt för mig i att vara i stallet. Jag finner en ro i min skäl när jag är nära hästarna och gör alla de sysslor som kräver en kroppslig närvaro men ändå ger tankarna utrymme att sväva iväg.

Jag har varit en stor djurvän så länge tillbaka jag kan minnas. Jag har alltid haft en starkt positiv känsla så fort jag sett ett djur, stort som smått. Som liten var jag svår att ta på promenad eftersom jag var tvungen att stanna och försöka plocka upp varenda liten insekt jag såg. Hemma hade jag ofta olika burkar med skalbaggar, larver, grodyngel, you name it. Vi ska heller inte tala om hur svårt jag hade att slita mig om jag fick syn på en katt som gick att klappa. Mina föräldrar hade svårt att få mig att gå vidare om jag väl hittat en fyrbent kompis på promenad. När vi flyttade till hus för ett år sedan så var det ganska naturligt att vi skulle ha katt. Stefan har också vuxit upp med katter så han var inte allt för svår att övertala.

Förutom att ta hand om Maxi och Felix så är jag också volontär i en kattsluss. Kattslussen har ett antal platser för katter som behöver tas om hand innan vi kan hitta nya hem till dem. De som byggt detta lilla katthem är riktiga hjältar. Utan kattslussen hade katterna som bor där varit helt utelämnade och många hade sannolikt inte klarat sig vintertid. Jag gör det lilla jag kan genom att ta med mig lite mat, leksaker och annan utrustning de kan behöva. Katterna får även min kärlek närhet de timmar i veckan jag är där.