Ny fåtölj och klösmöbel till kissarna

I lördags var vi nere på IKEA i Älmhult och handlat lite inredning och bra-att-ha-saker. Det blev en härlig dag med medtagen fika på vägen samt lunch i IKEAS matsal. Vi stannade till vid en vacker sjö och vi kunde faktiskt sitta ute och äta våra hembakade bullar vi tagit med. Det har ju varit ganska kallt men när solen väl bröt igenom så gick det bra att sitta ute. Det ska dock sägas att vi fick behålla jackorna på.

På IKEA köpte vi bland annat en Strandmon-fåtölj. Denna gråa fåtölj är riktigt snygg i sin retro stil och kommer passa bra här hemma hos oss. Vi har bara en soffa sedan tidigare och vi har känt ett stort behov att ha ytterligare sittplatser i vardagsrummet. Jag gillar att ligga i soffan och slappa ibland och då har Stefan ingenstans att sitta. Han brukar tränga in sig med mig i soffan här men det blir alldeles för trångt och obekvämt. När vi har gäster så får några ofta sitta på pinnstolar när vi ska umgås i vardagsrummet…. Så en bekväm fåtölj kommer hjälpa en del i alla fall!

Vi har även fått hem vår nya kattmöbel som vi beställde på nätet. Det är ett klösträd som vi valde genom att surfa runt och läsa lite på forum och testsidor på nätet valet gjorde vi gjorde finns att läsa om på denna sida som utsåg det till bästa klösträdet.

Maxi

Vi har redan att klösträd i hallen sedan tidigare men eftersom Maxi även har börjat klösa på väggen i köket så kände vi oss tvungna att ställa ett klösträd även där. Nu hoppas vi bara att hon klöser där och ingen annan stans. Våra katter är utekatter men vi föredrar att ha dem inne när vi jobbar. Det kan därför bli långa dagar för dem och de behöver därför stimulans och möjlighet att vässa sina klor. Förutom leksaker behöver även katter bra sitt- och liggplatser för att hållas stimulerade. Katten behöver bra utsikt för att kunna spana och bra översikt för att kunna känna sig trygg. En lite klösmöbel är därför bra eftersom den både ger klösmöjligheter samtidigt som den ger utkiksplatser till våra katter.

Vill du förresten läsa mer om mig så kan du göra det här.